Apelsinpaj och Rödvinbärspaj
Jag är så glad idag, tralala, för jag har hittat röda vinbär på vår affär här i Jerusalem. Jag har också hittat något som kan jämföras med creme fraiche. Yes, nu !!!!! Nu kan jag göra min favoritpajer, vilka jag nu publicerar nedan: (vill dock tydliggöra att jag ärvt recepten från vänner under åren då vi bodde i Skövde)
Apelsinpaj á la Lotta Potta
Pajdeg
150 g smält smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
4 dl etemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda! Förgrädda i 10 min, 200 grader.
Fyllning
3 äggulor
1 dl strösocker
skal och saft av 1 apelsin
filéer av 4 apelsiner (skal och skinnfria)
Vispa äggulor, socker och apelsinsaft i kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, den får INTE koka. Rör ner apelsinskalet och bred på pajskalet. Lägg ut skal och skinnfria apelsinfiléer. Grädda i 15 - 20 min.
Rödvinbärspaj á la Anna
Pajdeg
3 del vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smör
Blanda och tryck ut i pajskal!
Fyllning:
3 dl röda vinbär
2 dl creme fraiche
Blandas och breds på pajskal. Grädda mitt i ugnen i 15 min, sänk värmen till 150 grader cohfortsätt grädda i 15 min. Pudra på florsocker. Kan ätas både kall och varm, godast med vaniljglass.
Apelsinpaj á la Lotta Potta
Pajdeg
150 g smält smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
4 dl etemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda! Förgrädda i 10 min, 200 grader.
Fyllning
3 äggulor
1 dl strösocker
skal och saft av 1 apelsin
filéer av 4 apelsiner (skal och skinnfria)
Vispa äggulor, socker och apelsinsaft i kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, den får INTE koka. Rör ner apelsinskalet och bred på pajskalet. Lägg ut skal och skinnfria apelsinfiléer. Grädda i 15 - 20 min.
Rödvinbärspaj á la Anna
Pajdeg
3 del vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smör
Blanda och tryck ut i pajskal!
Fyllning:
3 dl röda vinbär
2 dl creme fraiche
Blandas och breds på pajskal. Grädda mitt i ugnen i 15 min, sänk värmen till 150 grader cohfortsätt grädda i 15 min. Pudra på florsocker. Kan ätas både kall och varm, godast med vaniljglass.
Kommentarer
Trackback